Şoför Esnafına Yüz Güldüren Gelişme

DÜNYA 03.05.2023 - 15:03, Güncelleme: 03.05.2023 - 15:03
 

Şoför Esnafına Yüz Güldüren Gelişme

Okul Servis araçlarında yapılan değişiklik Sökeli şoförleri sevindirdi.
Resmi Gazete'de yayımlanan Okul Servis Araçları Yönetmeliğinde Değişiklik yapılmasına Dair Yönetmelik düzenlemesi kapsamında öğrenci servislerine binenlerin 12 yaşından küçük olması zorunluluğu 15 yaşına çıkartıldı.  Okul Servis araçlarında yapılan değişiklik Sökeli şoförleri sevindirdi. Uzun yıllardır devam eden 12 yaş ve altı uygulaması değişikliğe giderek 15 yaş ve altı olarak değiştirildi.  Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Söke Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Refik Karataş, "29 Nisan 2023 tarihli ve 32175 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 'Okul Servis Araçları Yönetmeliğinde Değişiklik yapılmasına Dair Yönetmelik' düzenlemesine göre okul servis aracı olarak kullanılacak taşıtların, fabrikasınca imal edildiği tarihten sonra gelen ilk takvim yılı esas alınmak şartıyla on iki yaşından küçük olması zorunluluğu, 1/7/2025 tarihine kadar on beş yaşından küçük olması şeklinde uygulanacaktır. Şoför esnafları açısından yüz güldüren bir müjde oldu. 3 yaş bile olsa çok şey fark ettiriyor. İnşallah bu tarz müjdeler devam eder. Şoför esnafı olarak zor süreçlerden geçiyoruz" dedi.
Okul Servis araçlarında yapılan değişiklik Sökeli şoförleri sevindirdi.

Resmi Gazete'de yayımlanan Okul Servis Araçları Yönetmeliğinde Değişiklik yapılmasına Dair Yönetmelik düzenlemesi kapsamında öğrenci servislerine binenlerin 12 yaşından küçük olması zorunluluğu 15 yaşına çıkartıldı. 

Okul Servis araçlarında yapılan değişiklik Sökeli şoförleri sevindirdi. Uzun yıllardır devam eden 12 yaş ve altı uygulaması değişikliğe giderek 15 yaş ve altı olarak değiştirildi. 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Söke Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Refik Karataş, "29 Nisan 2023 tarihli ve 32175 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 'Okul Servis Araçları Yönetmeliğinde Değişiklik yapılmasına Dair Yönetmelik' düzenlemesine göre okul servis aracı olarak kullanılacak taşıtların, fabrikasınca imal edildiği tarihten sonra gelen ilk takvim yılı esas alınmak şartıyla on iki yaşından küçük olması zorunluluğu, 1/7/2025 tarihine kadar on beş yaşından küçük olması şeklinde uygulanacaktır. Şoför esnafları açısından yüz güldüren bir müjde oldu. 3 yaş bile olsa çok şey fark ettiriyor. İnşallah bu tarz müjdeler devam eder. Şoför esnafı olarak zor süreçlerden geçiyoruz" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinbolgehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.