Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Atatürk'ü Söke'de çiçekle karşılamıştı, vefat etti.

YAŞAM 22.08.2022 - 14:46, Güncelleme: 27.02.2023 - 04:17
 

Atatürk'ü Söke'de çiçekle karşılamıştı, vefat etti.

Cumhuriyet dönemi kadınlarından biri olarak bilinen Sökeli Müesser Tekir, yaşlılığa bağlı yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle 101 yaşında vefat etti.     Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 9 Şubat 1937 de Ege Manevralarını takip etmek için geldiği Söke’de çiçek veren, o gün yaşadığı heyecan ve sevincini yıllarca içinde yaşatan Müesser Tekir (101), Cumhuriyet Kadını olarak bir çok sosyal ve kültürel etkinliklerin özel konuğu oldu.   Son olarak 29 Ekim 2021 de Söke de düzenlenen Şef Turgay Kızıltuğ yönetimindeki Atanın Sevdiği Şarkılardan oluşan Konserin konuğu olan Müesser Tekir doğum gününü de Söke'de kutlamıştı. İzmir’de yaşayan 7 Çocuk 18 torun sahibi asırlık çınar Müesser Tekir'in vasiyeti üzerine Nevşehir’de Hacibektaş İlçesinde defnedileceği öğrenildi.

Cumhuriyet dönemi kadınlarından biri olarak bilinen Sökeli Müesser Tekir, yaşlılığa bağlı yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle 101 yaşında vefat etti.  
  Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 9 Şubat 1937 de Ege Manevralarını takip etmek için geldiği Söke’de çiçek veren, o gün yaşadığı heyecan ve sevincini yıllarca içinde yaşatan Müesser Tekir (101), Cumhuriyet Kadını olarak bir çok sosyal ve kültürel etkinliklerin özel konuğu oldu.
  Son olarak 29 Ekim 2021 de Söke de düzenlenen Şef Turgay Kızıltuğ yönetimindeki Atanın Sevdiği Şarkılardan oluşan Konserin konuğu olan Müesser Tekir doğum gününü de Söke'de kutlamıştı. İzmir’de yaşayan 7 Çocuk 18 torun sahibi asırlık çınar Müesser Tekir'in vasiyeti üzerine Nevşehir’de Hacibektaş İlçesinde defnedileceği öğrenildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinbolgehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.