Doğa'ya Dijital Eğitimde Tam Not

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 03.04.2020 - 12:54, Güncelleme: 27.02.2023 - 04:17
 

Doğa'ya Dijital Eğitimde Tam Not

Sıra Dışı Bir Dijital Deneyim Sunuyor Doğa’m Evimde online eğitim platformu, Doğa Koleji öğrencilerine oyunlardan dijital müzelere, yaratıcılığı geliştirecek aktivitelerden konserlere kadar çeşitli online içerikler sunarak, öğrencileri evlerinden kültür ve sanat yolculuğuna çıkarıyor. Öğrenciler, Louvre Müzesi’nden Dünyanın Yedi Harikası arasında gösterilen Machu Picchu Antik Kenti’ne kadar dijital müzeler ve tarihi öneme sahip bölgelere, online konserler, eğitici oyunlar ve yaratıcılığı geliştirici faaliyetlere Doğa’m Evimde online eğitim platformu üzerinden ulaşabiliyor. Doğa Koleji, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından alınan uzaktan eğitim kararını verimli bir şekilde uygulayabilmek için çalışmalarını sürdürüyor. Doğa Koleji, öğrencilerin kişisel gelişimlerini desteklemenin yanı sıra; kaliteli ve keyifli zaman geçirebilmeleri için Doğa’m Evimde platformuna yeni bir arayüz ekledi. V-Club adı verilen bu arayüzde, öğrenciler ve veliler ilgi alanlarına göre birçok içeriğe ve online etkinliğe ücretsiz olarak ulaşabiliyor. Eğitici Oyunlar, Yaratıcılığı Geliştiren Programlar Doğa’m Evimde V-Club’ta bulunan Eğitici Oyunlar bölümünde ise öğrencilerin bilimsel, sosyal ve teknolojik konulardaki farkındalığını artırmak amacıyla hazırlanan oyunlar yer alıyor. Ayrıca “Sen de Dene” isimli bölümde öğrencilerin yaratıcılığını geliştirmek için birçok aktivite bulunuyor. Görsel tasarımdan hikâye üretmeye, animasyondan kodlamaya kadar birçok içeriğe yine ücretsiz bir şekilde erişim sağlanabiliyor. Kesintisiz Uzaktan Eğitim Rekoru Doğa Koleji, Millî Eğitim Bakanlığı’nın uzaktan eğitim kararını “Doğa’m Evimde” online uzaktan eğitim platformunda kesintisiz bir şekilde uyguluyor. Doğa Koleji, Türkiye genelindeki tüm kampüslerinden öğrencilerinin yüksek katılımıyla, uzaktan eğitime hız kesmeden devam ediyor. Doğa öğrencileri, evden eğitimin ilk 5 gününde Doğa’m Evimde uzaktan eğitim platformunda temel derslerin yanında yabancı dil, kodlama ve robotik, müzik ve görsel sanatlar derslerinde 1 milyon 395 bin adet içeriğe ulaşırken, 283 bin 385 adet test çözdü. Doğa ile Eğitimde Kayıp Yok Doğa Koleji’nin, Doğa’m Evimde online eğitim platformuna günlük ortalama giriş yapan 6 bin 562 öğretmen, bugüne kadar 2 milyon 909 bin dakika konu anlatımında bulundu. Eğitimde herhangi bir kayıp oluşmaması için konu anlatımları dışında da etütler ve deneme sınavlarıyla eğitim akışını destekleyen öğretmenler, 10 bin 505 adet etüt ile alanında bir ilke imza attı. Veliler de Sürecin Yakın Takipçisi Okul öncesi ve ilkokul öğrencileri, uzaktan eğitime erişimde teknoloji kullanımı, bilgisayarın başına geçme, canlı derslerde öğretmenleriyle bir araya gelme konularında ailelerin desteğine ihtiyaç duyabiliyor. Bu doğrultuda çocuklarını yönlendirme konusunda destekte bulunan günlük ortalama veli sayısı 12 bin olurken, Doğam Evimde platformunda ilk 5 günde 1 milyon 360 bin dakika Doğa velisi vakit geçirdi. Levent Tuncer/SÖZ

Sıra Dışı Bir Dijital Deneyim Sunuyor

Doğa’m Evimde online eğitim platformu, Doğa Koleji öğrencilerine oyunlardan dijital müzelere, yaratıcılığı geliştirecek aktivitelerden konserlere kadar çeşitli online içerikler sunarak, öğrencileri evlerinden kültür ve sanat yolculuğuna çıkarıyor. Öğrenciler, Louvre Müzesi’nden Dünyanın Yedi Harikası arasında gösterilen Machu Picchu Antik Kenti’ne kadar dijital müzeler ve tarihi öneme sahip bölgelere, online konserler, eğitici oyunlar ve yaratıcılığı geliştirici faaliyetlere Doğa’m Evimde online eğitim platformu üzerinden ulaşabiliyor. Doğa Koleji, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından alınan uzaktan eğitim kararını verimli bir şekilde uygulayabilmek için çalışmalarını sürdürüyor. Doğa Koleji, öğrencilerin kişisel gelişimlerini desteklemenin yanı sıra; kaliteli ve keyifli zaman geçirebilmeleri için Doğa’m Evimde platformuna yeni bir arayüz ekledi. V-Club adı verilen bu arayüzde, öğrenciler ve veliler ilgi alanlarına göre birçok içeriğe ve online etkinliğe ücretsiz olarak ulaşabiliyor.

Eğitici Oyunlar, Yaratıcılığı Geliştiren Programlar

Doğa’m Evimde V-Club’ta bulunan Eğitici Oyunlar bölümünde ise öğrencilerin bilimsel, sosyal ve teknolojik konulardaki farkındalığını artırmak amacıyla hazırlanan oyunlar yer alıyor. Ayrıca “Sen de Dene” isimli bölümde öğrencilerin yaratıcılığını geliştirmek için birçok aktivite bulunuyor. Görsel tasarımdan hikâye üretmeye, animasyondan kodlamaya kadar birçok içeriğe yine ücretsiz bir şekilde erişim sağlanabiliyor.
Kesintisiz Uzaktan Eğitim Rekoru
Doğa Koleji, Millî Eğitim Bakanlığı’nın uzaktan eğitim kararını “Doğa’m Evimde” online uzaktan eğitim platformunda kesintisiz bir şekilde uyguluyor. Doğa Koleji, Türkiye genelindeki tüm kampüslerinden öğrencilerinin yüksek katılımıyla, uzaktan eğitime hız kesmeden devam ediyor. Doğa öğrencileri, evden eğitimin ilk 5 gününde Doğa’m Evimde uzaktan eğitim platformunda temel derslerin yanında yabancı dil, kodlama ve robotik, müzik ve görsel sanatlar derslerinde 1 milyon 395 bin adet içeriğe ulaşırken, 283 bin 385 adet test çözdü.

Doğa ile Eğitimde Kayıp Yok

Doğa Koleji’nin, Doğa’m Evimde online eğitim platformuna günlük ortalama giriş yapan 6 bin 562 öğretmen, bugüne kadar 2 milyon 909 bin dakika konu anlatımında bulundu. Eğitimde herhangi bir kayıp oluşmaması için konu anlatımları dışında da etütler ve deneme sınavlarıyla eğitim akışını destekleyen öğretmenler, 10 bin 505 adet etüt ile alanında bir ilke imza attı.

Veliler de Sürecin Yakın Takipçisi

Okul öncesi ve ilkokul öğrencileri, uzaktan eğitime erişimde teknoloji kullanımı, bilgisayarın başına geçme, canlı derslerde öğretmenleriyle bir araya gelme konularında ailelerin desteğine ihtiyaç duyabiliyor. Bu doğrultuda çocuklarını yönlendirme konusunda destekte bulunan günlük ortalama veli sayısı 12 bin olurken, Doğam Evimde platformunda ilk 5 günde 1 milyon 360 bin dakika Doğa velisi vakit geçirdi.

Levent Tuncer/SÖZ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinbolgehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.