Söke Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde Kayıtlar Devam Ediyor

GÜNDEM 17.11.2022 - 13:38, Güncelleme: 27.02.2023 - 04:17
 

Söke Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde Kayıtlar Devam Ediyor

Kedi, köpek gibi evcil hayvanlarının takibinin sağlanacağı mikroçip teknolojisine geçiş için son tarihin 31 Aralık 2022
Kedi, köpek gibi evcil hayvanlarının takibinin sağlanacağı mikroçip teknolojisine geçiş için son tarihin 31 Aralık 2022 olduğu hatırlatılırken, bunu yerine getirmeyenlere bin 634 TL. idari para cezası kesilecek. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 31 Aralık 2022’ye kadar hayvanların kayıt alıntına alınması çağrısında bulunuluyor. Mikroçip uygulamasıyla Ev Hayvanı Kayıt Sistemi’ne (PETVET), hayvanın adı, pasaport numarası, türü, ırkı, cinsiyeti, rengi, doğum tarihi, hayvan sahibinin adı, bulunduğu il, ilçe, köy/mahalle bilgileri ile acil durumda ulaşılabilecek kişi bilgileri kaydediliyor. Ülke genelinde Ekim ayı ortasına kadar 24 bin 872’si tehlike arz eden köpek olmak üzere 393 bin 771 evcil hayvanı mikroçip uygulamasıyla kayıt altına alındığı ifade edildi. SÖKE’DE 833 HAYVAN KAYIT ALTINDA Söke İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden edinilen biliye göre 11 Kasım tarihi itibaryle Söke’de toplam 833 evcil hayvanın kayıt altına alındığı öğrenildi. Bu hayvanların 249’u kedi, 584’ü ise köpeklerden oluştu. İstatiksel kayıtlara göre Söke’de 2 Bin kedi, 3 bin 800 köpekten oluşan ev hayvanı varlığı bulunduğu belirtildi. Kaytlar Müdürlükte devam ederken son duruma göre 850 evcil hayvanın kayıt altına altığığı belirtildi. 
Kedi, köpek gibi evcil hayvanlarının takibinin sağlanacağı mikroçip teknolojisine geçiş için son tarihin 31 Aralık 2022

Kedi, köpek gibi evcil hayvanlarının takibinin sağlanacağı mikroçip teknolojisine geçiş için son tarihin 31 Aralık 2022 olduğu hatırlatılırken, bunu yerine getirmeyenlere bin 634 TL. idari para cezası kesilecek.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 31 Aralık 2022’ye kadar hayvanların kayıt alıntına alınması çağrısında bulunuluyor. Mikroçip uygulamasıyla Ev Hayvanı Kayıt Sistemi’ne (PETVET), hayvanın adı, pasaport numarası, türü, ırkı, cinsiyeti, rengi, doğum tarihi, hayvan sahibinin adı, bulunduğu il, ilçe, köy/mahalle bilgileri ile acil durumda ulaşılabilecek kişi bilgileri kaydediliyor.

Ülke genelinde Ekim ayı ortasına kadar 24 bin 872’si tehlike arz eden köpek olmak üzere 393 bin 771 evcil hayvanı mikroçip uygulamasıyla kayıt altına alındığı ifade edildi.

SÖKE’DE 833 HAYVAN KAYIT ALTINDA

Söke İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden edinilen biliye göre 11 Kasım tarihi itibaryle Söke’de toplam 833 evcil hayvanın kayıt altına alındığı öğrenildi. Bu hayvanların 249’u kedi, 584’ü ise köpeklerden oluştu. İstatiksel kayıtlara göre Söke’de 2 Bin kedi, 3 bin 800 köpekten oluşan ev hayvanı varlığı bulunduğu belirtildi.

Kaytlar Müdürlükte devam ederken son duruma göre 850 evcil hayvanın kayıt altına altığığı belirtildi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinbolgehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.