Söke’de Avukatlar Günü kutlandı

GÜNDEM 05.04.2023 - 13:13, Güncelleme: 05.04.2023 - 13:13
 

Söke’de Avukatlar Günü kutlandı

Söke’de Aydın Barosu Söke Temsilciliği tarafından ‘5 Nisan Avukatlar Günü’ nedeniyle Atatürk anıtına çelenk sundu, basın açıklaması yaptı.
Açıklama Aydın Barosu Söke Temsilcisi Av. Nuray Güler Demir tarafından yapıldı. Deprem felaketinde kaybettiğimiz on binlerce yurttaş ve 121 meslektaşlarının acısını yüreklerinde hissettiklerini belirterek sözlerine başlayan Av. Nuray Güler Demir, “Enkaz altından çıkarılan avukatlık cübbelerini yeniden giyebilecekleri, adalet mücadelesini kaldığı yerden sürdürebilecekleri bir ortamın sağlanabilmesi için bizler canla başla çalışmaya devam ediyoruz” dedi. Geçtiğimiz yıl “Avukatlar Günü'nü kutla(ya)mıyoruz” demelerine sebep olan sorunlarının çözümü için somut bir tek adım atılmamışken, çok ağır ve yeni sorunlar eklenmiş durumda olduğunu ifade eden Av. Nuray Güler Demir; “Deprem bölgesindeki Barolarımıza kayıtlı 17 Bin 964 avukat ve 3 Bin 762 stajyer avukat meslektaşımız, depremin sonuçlarından doğrudan etkilenmiş: 10 bine yakın meslektaşımızın ev ve/veya ofislerinde ağır hasar meydana gelmiştir. Bu koşullar altında, başta deprem bölgesi olmak üzere, yurttaşlarımızın adalete erişim haklarının güvencesi, dün olduğu gibi bugün de avukatlardır. Güçlü bir savunma makamının, bağımsız yargının ve adil yargılanma hakkının teminatı olduğunun bilinciyle; Depremden etkilenen tüm meslektaşlarımızın avukatlık mesleğinin onuruna uygun olarak mesleklerini tekrar icra edebilmeleri ve mesleğimizin bugüne kadar her mecrada dile getirilen köklü sorunlarının bir savunma reformu ile çözümü için TBB’nin ve tüm Baroların mücadelesi birlikte ve tam bir kararlılık içerisinde devam edecektir” dedi. Ağır sosyo-ekonomik koşullar, avukata dönük şiddet vakalarındaki artış ve mesleği icra ederken çıkartılan engellerle mücadele ettiklerini söyleyen Aydın Barosu Söke Temsilcisi Av. Nuray Güler Demir; “Savunma makamı, tüm bu olumsuz koşullara rağmen dün olduğu gibi bugün de yurttaşlarımızın yanında yer alarak hukukun üstünlüğünü ve insan haklarını koruma, yargılamanın adil bir şekilde gerçekleşmesini sağlama görevlerini yerine getirmeye devam edecektir” dedi. Av. Nuray Güler Demir 14 Mayıs2ta yapılacak seçimlerde tüm avukatların seçim güvenliği için üzerlerine düşen tarih sorumluluğu yerine getireceğini söyledi. Av. Nuray Güler Demir açıklamasında; “Hukukun üstün olduğu, tek bir yurttaşın adaletten yana endişesinin olmadığı, Anayasa ve yasalarla güvence altına alınmış tüm temel hak ve özgürlüklere dair hükümlerin, tüm mahkemelerce koşulsuz ve eşit bir şekilde herkese uygulandığı, kanunu çiğneyen yetimin hakkına el atan herkesin kanun önünde hesap verdiği, adil bir Ülke yaratana kadar mücadele etme azmimizden hiçbir şey kaybetmeden, aydınlık yarınlara doğru yürüyen, Cumhuriyetimizi, bağımsızlığımızı, vatanımızı namusumuz bilip, emanetine sadık evlatları olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde yürümeye devan eden, savunma makamında adalet mücadelesi veren, Yurttaşların sesi ve nefesi olan umudu yeniden büyüten tüm meslektaşlarımızın Avukatlar Günü ve Baromuzun 100. yılı kutlu olsun” ifadelerini kullandı.
Söke’de Aydın Barosu Söke Temsilciliği tarafından ‘5 Nisan Avukatlar Günü’ nedeniyle Atatürk anıtına çelenk sundu, basın açıklaması yaptı.

Açıklama Aydın Barosu Söke Temsilcisi Av. Nuray Güler Demir tarafından yapıldı.

Deprem felaketinde kaybettiğimiz on binlerce yurttaş ve 121 meslektaşlarının acısını yüreklerinde hissettiklerini belirterek sözlerine başlayan Av. Nuray Güler Demir, “Enkaz altından çıkarılan avukatlık cübbelerini yeniden giyebilecekleri, adalet mücadelesini kaldığı yerden sürdürebilecekleri bir ortamın sağlanabilmesi için bizler canla başla çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

Geçtiğimiz yıl “Avukatlar Günü'nü kutla(ya)mıyoruz” demelerine sebep olan sorunlarının çözümü için somut bir tek adım atılmamışken, çok ağır ve yeni sorunlar eklenmiş durumda olduğunu ifade eden Av. Nuray Güler Demir; “Deprem bölgesindeki Barolarımıza kayıtlı 17 Bin 964 avukat ve 3 Bin 762 stajyer avukat meslektaşımız, depremin sonuçlarından doğrudan etkilenmiş: 10 bine yakın meslektaşımızın ev ve/veya ofislerinde ağır hasar meydana gelmiştir. Bu koşullar altında, başta deprem bölgesi olmak üzere, yurttaşlarımızın adalete erişim haklarının güvencesi, dün olduğu gibi bugün de avukatlardır. Güçlü bir savunma makamının, bağımsız yargının ve adil yargılanma hakkının teminatı olduğunun bilinciyle; Depremden etkilenen tüm meslektaşlarımızın avukatlık mesleğinin onuruna uygun olarak mesleklerini tekrar icra edebilmeleri ve mesleğimizin bugüne kadar her mecrada dile getirilen köklü sorunlarının bir savunma reformu ile çözümü için TBB’nin ve tüm Baroların mücadelesi birlikte ve tam bir kararlılık içerisinde devam edecektir” dedi.

Ağır sosyo-ekonomik koşullar, avukata dönük şiddet vakalarındaki artış ve mesleği icra ederken çıkartılan engellerle mücadele ettiklerini söyleyen Aydın Barosu Söke Temsilcisi Av. Nuray Güler Demir; “Savunma makamı, tüm bu olumsuz koşullara rağmen dün olduğu gibi bugün de yurttaşlarımızın yanında yer alarak hukukun üstünlüğünü ve insan haklarını koruma, yargılamanın adil bir şekilde gerçekleşmesini sağlama görevlerini yerine getirmeye devam edecektir” dedi.

Av. Nuray Güler Demir 14 Mayıs2ta yapılacak seçimlerde tüm avukatların seçim güvenliği için üzerlerine düşen tarih sorumluluğu yerine getireceğini söyledi.

Av. Nuray Güler Demir açıklamasında; “Hukukun üstün olduğu, tek bir yurttaşın adaletten yana endişesinin olmadığı, Anayasa ve yasalarla güvence altına alınmış tüm temel hak ve özgürlüklere dair hükümlerin, tüm mahkemelerce koşulsuz ve eşit bir şekilde herkese uygulandığı, kanunu çiğneyen yetimin hakkına el atan herkesin kanun önünde hesap verdiği, adil bir Ülke yaratana kadar mücadele etme azmimizden hiçbir şey kaybetmeden, aydınlık yarınlara doğru yürüyen, Cumhuriyetimizi, bağımsızlığımızı, vatanımızı namusumuz bilip, emanetine sadık evlatları olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde yürümeye devan eden, savunma makamında adalet mücadelesi veren, Yurttaşların sesi ve nefesi olan umudu yeniden büyüten tüm meslektaşlarımızın Avukatlar Günü ve Baromuzun 100. yılı kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinbolgehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.