Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

İsmail Özer'den açıklama: "Hileli genel kurul iptal edilmeli"

GÜNDEM 15.04.2024 - 15:40, Güncelleme: 15.04.2024 - 15:40
 

İsmail Özer'den açıklama: "Hileli genel kurul iptal edilmeli"

TARİŞ Söke Pamuk Kooperatifi Başkanı İsmail Özer, son genel kurulun hileli olduğunu iddia ederek, iptal edilmesi ve yerine bir olağanüstü genel kurulun yapılması gerektiğini dile getirdi. Özer, yapılan hileli genel kurulun kooperatifin geleceği üzerinde olumsuz bir etkisi olduğunu vurguladı.
TARİŞ Söke Pamuk Kooperatifi Başkanı İsmail Özer'den Sert Açıklama: "Hileli Genel Kurulun İptali İçin Olağanüstü Genel Kurul Talebi" TARİŞ Söke Pamuk Kooperatifi Başkanı İsmail Özer, Birlik yönetimi tarafından düzenlendiğine inandığı hileli genel kurulun iptal edilmesi çağrısında bulundu. Özer, Birlik Başkanvekili Ali Şimşek ve diğer yöneticilerin mevzuata aykırı uygulamaları ve yönlendirmeleri sonucunda, kooperatifin içine sürüklendiği durumu sert bir dille eleştirdi. Özellikle Birlik Başkanı Faruk Aydın'ın, basın ve sosyal medyada yaptığı açıklamaları "kendi koltuklarını korumak telaşıyla" nitelendiren Özer, bunların gerçeği yanıltıcı ve makamıyla uyumsuz olduğunu belirtti. Özer, 4572 Sayılı Tarım Satış Kooperatifleri ve Birlikleri Hakkında Kanun, 1163 Sayılı Kooperatifler Kanunu ve Birlik Ana Sözleşmesi'ne aykırı olarak yapılan yanlış beyanları yakın zamanda kamuoyuyla paylaşacaklarını ifade etti. Ayrıca, Birlik Başkanı Faruk Aydın'ın uzun süredir Birlik yönetiminde yer almasına rağmen mevzuat bilgisinden yoksun olduğunu ve olayları çarpıtmaya yönelik açıklamalar yaptığını dile getirdi. Özer'in vurguladığı bir başka konu ise, Birlik Başkanı Aydın'ın ticaret bakanlığından gelen bir denetim veya soruşturma olmadığı yönündeki iddialarının gerçeği yansıtmadığıydı. Özer, kooperatifin üretim konusundaki iddialarının incelenmek üzere bakanlık tarafından soruşturma başlatıldığını belirtti. Son olarak, Özer, kooperatif ve birliklerin geleceğini tehdit eden bu tür uygulamaların son bulması ve kooperatifçiliğin geliştirilmesi için acil bir şekilde hileli genel kurulun iptal edilerek, olağanüstü genel kurula gidilmesi gerektiğini vurguladı. Bu açıklamalar, TARİŞ Söke Pamuk Kooperatifi'nin içinde bulunduğu krizin boyutlarını ve kooperatif yönetiminin geleceği hakkında önemli bir tartışma başlatacak gibi görünüyor.
TARİŞ Söke Pamuk Kooperatifi Başkanı İsmail Özer, son genel kurulun hileli olduğunu iddia ederek, iptal edilmesi ve yerine bir olağanüstü genel kurulun yapılması gerektiğini dile getirdi. Özer, yapılan hileli genel kurulun kooperatifin geleceği üzerinde olumsuz bir etkisi olduğunu vurguladı.

TARİŞ Söke Pamuk Kooperatifi Başkanı İsmail Özer'den Sert Açıklama: "Hileli Genel Kurulun İptali İçin Olağanüstü Genel Kurul Talebi"

TARİŞ Söke Pamuk Kooperatifi Başkanı İsmail Özer, Birlik yönetimi tarafından düzenlendiğine inandığı hileli genel kurulun iptal edilmesi çağrısında bulundu. Özer, Birlik Başkanvekili Ali Şimşek ve diğer yöneticilerin mevzuata aykırı uygulamaları ve yönlendirmeleri sonucunda, kooperatifin içine sürüklendiği durumu sert bir dille eleştirdi. Özellikle Birlik Başkanı Faruk Aydın'ın, basın ve sosyal medyada yaptığı açıklamaları "kendi koltuklarını korumak telaşıyla" nitelendiren Özer, bunların gerçeği yanıltıcı ve makamıyla uyumsuz olduğunu belirtti.

Özer, 4572 Sayılı Tarım Satış Kooperatifleri ve Birlikleri Hakkında Kanun, 1163 Sayılı Kooperatifler Kanunu ve Birlik Ana Sözleşmesi'ne aykırı olarak yapılan yanlış beyanları yakın zamanda kamuoyuyla paylaşacaklarını ifade etti. Ayrıca, Birlik Başkanı Faruk Aydın'ın uzun süredir Birlik yönetiminde yer almasına rağmen mevzuat bilgisinden yoksun olduğunu ve olayları çarpıtmaya yönelik açıklamalar yaptığını dile getirdi.

Özer'in vurguladığı bir başka konu ise, Birlik Başkanı Aydın'ın ticaret bakanlığından gelen bir denetim veya soruşturma olmadığı yönündeki iddialarının gerçeği yansıtmadığıydı. Özer, kooperatifin üretim konusundaki iddialarının incelenmek üzere bakanlık tarafından soruşturma başlatıldığını belirtti.

Son olarak, Özer, kooperatif ve birliklerin geleceğini tehdit eden bu tür uygulamaların son bulması ve kooperatifçiliğin geliştirilmesi için acil bir şekilde hileli genel kurulun iptal edilerek, olağanüstü genel kurula gidilmesi gerektiğini vurguladı. Bu açıklamalar, TARİŞ Söke Pamuk Kooperatifi'nin içinde bulunduğu krizin boyutlarını ve kooperatif yönetiminin geleceği hakkında önemli bir tartışma başlatacak gibi görünüyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinbolgehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.