Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

"Yoksa vatandaşımız bankaların, tefecinin eline düşecek”

GÜNDEM 08.11.2023 - 12:55, Güncelleme: 08.11.2023 - 12:55
 

"Yoksa vatandaşımız bankaların, tefecinin eline düşecek”

Selin vurduğu Söke'nin Kisir Mahalle Muhtarı Baki Suna'dan çağrı
Geçtiğimiz hafta sonu sağanak yağışlarla birlikte Aydın'ın Söke ilçesinde sel felaketinin en fazla etkilediği bölge Güneyyaka ve Kisir civarı oldu. Özellikle Kisir Mahallesi büyük darbe aldı. Toplam 60 hanenin etkilendiği sel felaketinde 17 hanede eşyalar kullanılamaz hale geldi. Bu 17 hanede yaşayan vatandaşların giysilerini dahi sel suları aldı. Söke'ye bağlı Kisir Mahallesi Muhtarı Baki Suna adeta feryat ederken, devlet kurumları ve siyasilere seslendi. Kisir bölgesinin kesinlikle 'Afet Bölgesi' ilan edilmesi gerektiğini dile getiren Muhtar Baki Suna, 'Bunun için illaki bir canın gitmesi mi gerekiyor?' diye sordu. Bin dönüm tarım arazisi kullanılacak halde değil. 60 hane zarar gördü, bunların 17'sinde giyecek iç çamaşırı yok. Keşke komşu köyümüzde can kaybı yaşanmasaydı. Kisir'de ben muhtar olarak ölseydim, bu köyü taşırlardı. İlla canın gitmesi mi lazım” dedi. Hayvancılık ağırlıklı tarım yapılan Kisir'de üretimin de büyük darbe aldığını dile getiren Muhtar Baki Suna; “Çok sayıda hayvanımız telef oldu. Vatandaşların elindeki yemler zarar gördü. Sudan dolayı etkilenen ve elinde kalan yemi kalan hayvanlara versen, bu kez de bu hayvanlar telef olacak. Sağ kalan hayvanları kurtarma çalışmalarımız devam ediyor. Belediye araçları ile ulaşabildiğimize ulaştık, giremediğimiz 6 hane daha var. Ortalama 700 ton slaj, kaba yem ve ne kadar zeytin yağının gittiği belli değil” dedi. Esnaf dükkanlarının da büyük zarar gördüğünü belirten Baki Suna; “bir dükkanın zararı en az 10 Milyon TL” dedi. Söke Kaymakamlığı, Söke ve Aydın Büyükşehir Belediyesi yanımızda diyen Kisir Muhtarı Baki Suna; “Asıl konu Afet bölgesi ilan edilmesinde. Eğer edilmezse 20 yıl kendimize gelemeyiz. Bu bölgede yaşayanlar ya bankaların yada tefecilerin eline düşer” dedi. Vatandaşların yaşadığı korku ve içinde oldukları psikolojik durumdan da bahseden Muhtar Suna; “Benim köyümde özellikle 17 hanede yaşayan vatandaşlarımızın psikolojik durumlarını ne yapacağız?” diye sordu. Kisir Mahallesi'ni ziyaret eden CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, konuyu idari ve siyasi olarak takip edeceklerini ayrıca önümüzdeki hafta meclise getireceklerini söyledi.
Selin vurduğu Söke'nin Kisir Mahalle Muhtarı Baki Suna'dan çağrı

Geçtiğimiz hafta sonu sağanak yağışlarla birlikte Aydın'ın Söke ilçesinde sel felaketinin en fazla etkilediği bölge Güneyyaka ve Kisir civarı oldu. Özellikle Kisir Mahallesi büyük darbe aldı. Toplam 60 hanenin etkilendiği sel felaketinde 17 hanede eşyalar kullanılamaz hale geldi. Bu 17 hanede yaşayan vatandaşların giysilerini dahi sel suları aldı.

Söke'ye bağlı Kisir Mahallesi Muhtarı Baki Suna adeta feryat ederken, devlet kurumları ve siyasilere seslendi. Kisir bölgesinin kesinlikle ' Afet Bölgesi' ilan edilmesi gerektiğini dile getiren Muhtar Baki Suna, 'Bunun için illaki bir canın gitmesi mi gerekiyor?' diye sordu.

Bin dönüm tarım arazisi kullanılacak halde değil. 60 hane zarar gördü, bunların 17'sinde giyecek iç çamaşırı yok. Keşke komşu köyümüzde can kaybı yaşanmasaydı. Kisir'de ben muhtar olarak ölseydim, bu köyü taşırlardı. İlla canın gitmesi mi lazım” dedi.

Hayvancılık ağırlıklı tarım yapılan Kisir'de üretimin de büyük darbe aldığını dile getiren Muhtar Baki Suna; “Çok sayıda hayvanımız telef oldu. Vatandaşların elindeki yemler zarar gördü. Sudan dolayı etkilenen ve elinde kalan yemi kalan hayvanlara versen, bu kez de bu hayvanlar telef olacak. Sağ kalan hayvanları kurtarma çalışmalarımız devam ediyor. Belediye araçları ile ulaşabildiğimize ulaştık, giremediğimiz 6 hane daha var. Ortalama 700 ton slaj, kaba yem ve ne kadar zeytin yağının gittiği belli değil” dedi.

Esnaf dükkanlarının da büyük zarar gördüğünü belirten Baki Suna; “bir dükkanın zararı en az 10 Milyon TL” dedi. Söke Kaymakamlığı, Söke ve Aydın Büyükşehir Belediyesi yanımızda diyen Kisir Muhtarı Baki Suna; “Asıl konu Afet bölgesi ilan edilmesinde. Eğer edilmezse 20 yıl kendimize gelemeyiz. Bu bölgede yaşayanlar ya bankaların yada tefecilerin eline düşer” dedi.

Vatandaşların yaşadığı korku ve içinde oldukları psikolojik durumdan da bahseden Muhtar Suna; “Benim köyümde özellikle 17 hanede yaşayan vatandaşlarımızın psikolojik durumlarını ne yapacağız?” diye sordu.

Kisir Mahallesi'ni ziyaret eden CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, konuyu idari ve siyasi olarak takip edeceklerini ayrıca önümüzdeki hafta meclise getireceklerini söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinbolgehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.